6. Sudetské Tojnárkovo bloudění

25.–27. září 2020

Novinky

29. 9. 2020

Zveřejnili jsme fotografie z vyhlášení vítězů a krátké video, natočené týmem Cookies & Pancakes.

28. 9. 2020

Přes všechny překážky a omezení se 6. ročník Sudetského Tojnárkova bloudění podařilo uspořádat. Do Německa nás nepustili, počasí hlavně v sobotu bylo drsné, ale všichni přežili. Předběžné výsledky už visí na webu. Prosíme o kontrolu, případné chybky opravíme.
Fíša zatím připravil na Playmaps zakreslování postupů všech tří etap, můžete nahrávat GPS logy i zakreslovat své víkendové postupy ručně:

25. 9. 2020

Jdeme do finále. Přípravy letošního Bloudění probíhaly ve znamení improvizace, a nejinak tomu bude i při závodě samotném. Doba je turbulentní, další změny nemůžeme vyloučit. Buďte připraveni. Nejdůležitější je, abychom nezaložili další COVID cluster. Proto by na Novou Ves neměl přijet nikdo s teplotou či jinými příznaky infekce.

Dodržujte prosím zákaz parkování v závodním centru. Můžete si nechat věci na převlečení v sále shromaždiště, nahoru do patra ale choďte jen v přezůvkách, čistých botách, v ponožkách či naboso.

Na shledanou na Nové Vsi.

24. 9. 2020

Zveřejňujeme pokyny 6. STB. Německá vláda nakonec dovolila vstup na své území aspoň osobám žijícím v Ústeckém kraji. Hospoda bude mít otevřeno od 12:00 do 22:00, sál v poschodí bude přístupný již od 9:00. Má hodně pršet, vemte si nějaké přezůvky a závodní boty nechte dole a chodbě.

21. 9. 2020

Kontroly máme zaneseny, mapy odeslány do tiskárny a příjem objednávek pořadatelských jídel i přihlášek za základní startovné jsme ukončili. Teď už jen přežít týden vládních opatření.

COVID však není jediná potíž, se kterou se budeme muset vyrovnat. Závodní prostor nám bohužel vedví rozervala výstavba plynovodu Antilopa. Linie potrubí je po celé délce jen velmi obtížně překonatelná, ale samozřejmě přelézt se dá. Zásypem křížení s lesními cestami se plynaři nezdržovali, ještěže nechali aspoň průjezd k hotelu Lesná. Nicméně koncepci tratí pátečního nočáku a nedělní etapy na historické mapě mi nabourali pekelně. V mapě je příkop vyznačen speciální značkou, upřesníme v pokynech.

Více fotek ze zavádění najdete ve fotogalerii.

17. 9. 2020

Na zítřek, tedy pátek 18. 9., chystáme oficiální ukončení příjmu objednávek pořadatelských jídel a přihlášek za základní startovné. Závodní mapy pošleme do tiskárny a vyrazíme do hor zavádět kontroly.

16. 9. 2020

Již tradičně nabízíme zapůjčení několika čelovek Lucifer M4/M5 a Lucifer S na 1. noční etapu. Kvůli kolizi s outdoorovým závodem H.L.A.D. 2 bude jejich počet velmi omezený, k dispozici bude cca 5 kusů. Boj “kdo dřív přijde” bude letos obzvláště ostrý… Zájemci o zápůjčku nechť se ozvou na email tojnar@gmail.com. Půjčovné 50 Kč se platí na prezentaci. Více informací o čelovkách (světelný výkon, výdrž) najdete na stránkách výrobce www.luciferlights.net.

13. 9. 2020

Dnes končí první termín přihlášek Sudetského Tojnárkova Bloudění. Jako každý rok hodlám ještě na pár dní „zapomenout“ na vytrhnutí dneška z kalendáře a počkám, až se probudí zapomnětlivci. Jen upozorňuji, že objednávky jídla jsem slíbil nahlásit do neděle 20. září, a v pondělí už musím poslat peníze majiteli restaurace. Týmům, které objednané pokrmy nezaplatí do pátku 18. 9., jejich objednávku stornuji.

Dnes jsem zavedl první závodní kontroly, zbytek rozneseme během příštího víkendu. A budeme se modlit, aby vláda, popř. sousední Německo, nezpřísnili covidové restrikce.

6. 7. 2020

Prodloužený víkend jsem věnoval obhlídkám terénu, fotky jsem přidal do fotogalerie obhlídky terénu během léta 2020. Začali nám tam řádit plynaři, budující plynovod Antilopa. Zatím se jen rozjíždějí, ale časem možná vytvoří liniovou bariéru napříč celým závodním prostorem.

29. 6. 2020

Zveřejňujeme rozpis 6. STB a spouštíme přihláškový systém. Můžete si dopředu objednat jídlo či pořadatelský nocleh. Postele v závodním centru nám už obsadili nějací cyklisté, doporučuji neváhat a co nejdřive si zabookovat přespání někde v blízkém okolí, na nápovědu se doklikáte z rozpisu.

28. 6. 2020

Dnes jsem v závodním prostoru obešel pár kontrol, zastavil se v penzionu Pod Lípou a vyfotil sál shromaždiště. Fotky jsem přidal do fotogalerie závodu. Nyní připravujeme rozpis a testujeme přihláškový systém.

22. 5. 2020

Předběžně jsem domluvil nový termín letošního Bloudění a zároveň předdomluvil i pronájem shromaždiště. Akce by měla proběhnout od pátku do neděle 25.-27. září, s centrem v Penzionu/restauraci Pod Lípou, Nová Ves v Horách.

12. 3. 2020

Poslední naděje, že by se Bloudění podařilo uspořádat na jaře, padla. Akci jsme nuceni přeložit na podzimní termín, hned jak vše vyjednáme, ozvu se. Veškeré zaplacené vložné v nejbližší době vrátíme.

10. 3. 2020

Dnešní vyhlášení vládních opatření proti koronaviru zasáhlo i Tojnárkovo bloudění:
1) jsme nuceni omezit účastníků na max. 99 osob (včetně pořadatelů). Kdo se přihlásí přes limit, bude zařazen na wait list, a bude moci závodit, jen když se uvolní místo. V tuto chvíli zbývá místo pro max. 12 týmů.
2) momentálně hledáme náhradní shromaždiště, původní sokolovnu se nám v nynější situaci bojí pronajmout. Nějaké možnosti existují, výsledek našeho snažení bude znám do úterý 17. března.
3) pokud neuspějeme, budeme muset akci přeložit na podzimní termín. Zaplacené vložné samozřejmě vrátíme, stejně jako peníze za objednané klobásy.

16. 7. 2020

Dnes spouštíme web závodu s úvodní upoutávkou.