5. Sudetské Tojnárkovo bloudění

29.–31. března 2019

Novinky

4. 4. 2019

Ve fotogalerii jsme zveřejnili pár fotek ze závodu.

31. 3. 2019

Pátý ročník Sudetského Tojnárkova bloudění je za námi, výsledky už visí na webu. Prosíme o kontrolu, případné chybky opravíme.
Fíša zatím připravil na Playmaps zakreslování postupů všech tří etap, můžete nahrávat GPS logy i zakreslovat své víkendové postupy ručně:

29. 3. 2019

Prezentace byla přesunuta mimo prostory restaurace, do vedlejší budovy Krušnohorského muzea. Plánek máte v pokynech.
Popisy kontrol Tojnárkova bloudění bývají tradičně malou zkouškou z botaniky, a pro cizince i z anglického jazyka. Na letošních skalních kontrolách si procvičíte i pár pojmů z horolecké terminologie. Raději jsem proto připravil vysvětlivky popisů.

28. 3. 2019

Zveřejnili jsme pokyny 5. STB. Poslední přípravy jsou v plném proudu, zítra na shledanou.

24. 3. 2019

V sobotu konečně super počasí. Všechny kontroly jsou na svých místech a čekají na Vás :-). Sníh se ale pořád drží, viz fotogalerie. Připravuji detailnější info o sněhových podmínkách v prostoru závodu.

18. 3. 2019

Včera skončil první termín přihlášek, zatím ale pořád přijímáme přihlášky za nezvýšené startovné.

Na noční etapu si můžete zapůjčit omezený počet čelovek Lucifer M4/M5 a Lucifer S. K dispozici bude cca 15 kusů, kdo dřív přijde… Zájemci o zapůjčení nechť se ozvou na email tojnar@gmail.com. Půjčovné 50 Kč se platí na prezentaci. Více informací o čelovkách (světelný výkon, výdrž) najdete na stránkách výrobce www.luciferlights.net.

16. 3. 2019

Letos mám při zavádění kontrol smůlu na počasí, zase jsem kompletně promoknul a pěkně vykosil. Ani nemělo cenu fotit, v galerii přibyla jen jedna fotka. Tentokráte jsem se pohyboval pod 700 m.n.m., kde už žádný sníh nezůstal. Ve vrcholových partiích ale během pracovního týdne opět sněžilo. Pomalu přestávám věřit, že by do konce března roztálo úplně všechno.

11. 3. 2019

Navzdory nevlídnému počasí vyrazil jsem o víkendu zavádět kontroly. Ve vzrostlém lese už skoro žádný sníh nezůstal, ale na cestách a pasekách jsem se hodně bořil. Do galerie jsem přidal pár fotek.

23. 2. 2019

První letošní obhlídku terénu jsme absolvovali ještě na běžkách. Vstup do lesa tu narozdíl od sousedního Litvínovska zakázaný není. Objeli jsme pár kontrol a ověřili, jak si stromy poradily se zimními větry a závějemi sněhu. Žádné katastrofické polomy tam nejsou. Po oblevě a dešti sněhu ubylo, přes noc vše zmrzlo a cesty pěkně zledovatěly. Předpověď slibuje další oteplení, očekáváme další tání a postupně se zlepšující podmínky pro běh. Pár fotek najdete ve fotogalerii 02/2019 - obhlídka Lesná.

7. 1. 2019

Zveřejnili jsme rozpis 5. STB. Zároveň jsme zprovoznili přihláškový systém.

14. 6. 2018

Po třech ročnících v okolí Tisé se Tojnárkovo bloudění stěhuje směrem na jih. Můžete se těšit na Lužnici, Telč…, jednu kontrolu umístíme i na zámek. Možná budete překvapeni, kolik nádherných skal potkáte na trati. A jako bonus si můžete dopřát třeba vodopády.

Závod se uskuteční 29.–31. 3. 2019, tříetapový formát hodláme zachovat. Dnes spouštíme web závodu s úvodní upoutávkou, fotogalerií a odkazy na počasí v závodním prostoru.