7. Sudetské Tojnárkovo bloudění

24.–26. září 2021

Novinky

28. 9. 2021

Do fotogalerie přibyly fotky ze závodního víkendu.

27. 9. 2021

Také letošní Bloudění bylo zařazeno do seriálu ČUS - Sportuj s námi, což kromě finanční podpory přineslo i propagaci v médiích. Před závodem jsem absolvoval rozhovor pro web Sportuj s námi a interview s redaktorem internetového Radiožurnálu Sport, který si můžete přehrát z archivu 23. 9. 2021. Najdete ho v Odpoledním proudu, začíná cca v 13:22, utnuli mne kolem 13:27.

Pozávodní ohlasy pro web Sportuj s námi mi pomohla tlumočit Anička Stackeová, za její odvahu jí ještě jednou děkuji.

Doplnil jsem letošní mapy a odkaz na zakreslování postupů do archivu předchozích ročníků Bloudění. Nyní začínám zpracovávat fotky.

26. 9. 2021

Předběžné výsledky už visí na webu. Prosíme o kontrolu, případné chybky opravíme.

Fíša zatím připravil na Playmaps zakreslování postupů všech tří etap, můžete nahrávat GPS logy i zakreslovat své víkendové postupy ručně:

22. 9. 2021

Zveřejňujeme pokyny 7. STB. V lese je hodně bláta, vemte si nějaké přezůvky a závodní boty nechte dole na chodbě.

20. 9. 2021

Kontroly kromě pár výjimek v blízkosti civilizace máme zaneseny, mapy již čekají v tiskárně a příjem objednávek pořadatelských jídel i přihlášek za základní startovné jsme ukončili. Poslední přípravy se mohou rozjet naplno.

16. 9. 2021

Již tradičně nabízíme zapůjčení několika čelovek Lucifer M4/M5 a Lucifer S na 1. noční etapu. Jejich počet bude velmi omezený, max. 5 kusů. Zájemci o zápůjčku nechť se ozvou na email tojnar@gmail.com. Půjčovné 50 Kč se platí na prezentaci. Více informací o čelovkách (světelný výkon, výdrž) najdete na stránkách výrobce www.luciferlights.net.

29. 8. 2021

Při zavádění prvních kontrol jsem pěkně zmoknul, ve fotogalerii přibyly pouhé dvě fotky. Debata s domorodými pamětníky v Černické hospodě se protáhla až do zavíračky, vytěžil jsem z ní další poučnou kapitolku pro rub mapy. A také mi byl představen pes, který umí počítat. Za piškoty (chlebem se ošidit nenechá) dokáže zaštěkat přesně tolikrát, kolik mu jeho pán ukáže prstů. Umí jen do deseti a jeden prst se mu musí ukázat jakkoli, jen ne zdviženým prostředníkem. To se pak naštve a rozštěká nekontrolovaně. Mrkněte na krátkou videoukázku.

18. 7. 2021

V dubnu jsem si myslel, že mám mapu hotovou, letní výklusy terénem mne však vyvedly z omylu. Novou zpevněnou cyklostezku skrz celou mapu jsem už dokreslil, spoustu nově vzniklých rybníčků ale nemám šanci domapovat. Letošní deště nastražily na závodníky i jiné pasti. Výtečně se daří houbám, kopřivám i ostružinám. I na cestách si musíte dávat bacha, jinak můžete skončit v kaluži, nebo dokonce v jámě.

9. 7. 2021

Vše domluveno, zveřejňujeme rozpis a spouštíme přihláškový systém.

4. 7. 2021

Podařilo se mi domluvit shromaždiště v sále hostince U Jezeří v Černicích, a jako bonus možnost osprchování na hřišti v Horním Jiřetíně. Jakmile doladíme jídelníček (snídaně za 60 Kč, polévka 25 Kč a hotovky za 90 Kč), budeme moci odtajnit rozpis a spustit přihlášky.

6. 6. 2021

Aktualizoval jsem leaflet závodu, přidal do něj ukázku pseudoskandinávského terénu Hornojiřetínské výsypky.

30. 5. 2021

Dnešní výklus završil obhlídku kontrol pro zářijové Bloudění. Oslavil jsem to v horském hotelu Lesná a poté rodinným výletem přes závodní prostor do Černic. Ve fotogalerii závodu přibylo další album.

12. 5. 2021

Obhlídky závodního prostoru STB 2021 pokračovaly i v květnu, fotky si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Do konce měsíce hodlám oběhnout poslední dva od stolu vyhlédnuté objekty, a budu mít výběr kontrol hotový.

27. 4. 2021

Ani uzávěry obcí a okresů mi nezabránily v dalším obhlížení kontrol Tojnárkova Bloudění 2021. Užívám si jarního focení a toho, že v terénu kromě pochodování zas můžu i běhat. V rychlosti pohybu zatím výrazné zlepšení nenastalo, ale už zase skáču přes kaluže :-).

28. 12. 2020

Ve fotogalerii postupně přibývají další fotky. Postupně obcházím všech 56 od stolu (z postele) vytypovaných kontrolních bodů, zbývá jich ještě 29. Domapovávám okrajové části závodního prostoru. Dostal jsem se až na samý pokraj těžební jámy velkolomu ČSA a vyfotil tam nejzašší bod tělesa bývalé Duchcovsko-podmokelské dráhy i fascinující výtok Albrechtického potoka z roury do gumového koryta, vyrobeného z pásového přepravníku na uhlí.

17. 11. 2020

Dnešní svátek jsme oslavili další obchůzkou závodního prostoru Bloudění 2021. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout fotky. Některé objekty budete moci navštívit osobně během závodu. Navštívili jsme i oblast, kde během noci z 26. na 27. září poklesla hladina vody v rybnících o 50 cm. Pravděpodobně se dno nedalekého Farského rybníka propadlo do bývalé uhelné štoly, ze které se uvolnila zatím neznámá látka a uhynuly metráky ryb. Jednu vodní plochu jsem musel překreslit na dvě a popis kontroly už není poloostrov, ale sedlo :-).

14. 11. 2020

Dnes spouštíme web závodu s úvodní upoutávkou a motivačním videem, natočeným během STB 2020 týmem Cookies & Pancakes.

Můžete si rovněž prohlédnout přehled map a tratí všech předchozích ročníků Sudetského Tojnárkova Bloudění.