3. Sudetské Tojnárkovo bloudění

31. 3. – 2. 4. 2017

Novinky

7. 4. 2017

Výsledky prošly několikadenní reklamační karanténou a jsou snad již zcela v pořádku. Považujte je tedy za finální a oficiální.

3. 4. 2017

Na chatě zůstal oranžový ručník a zabalený spacák. Majitelé nechť se mi ozvou.

Fíša dal na Play-Map soubory pro zakreslování postupů všech tří etap, můžete nahrávat GPS logy i zakreslovat své víkendové postupy ručně:

Opravil jsem reklamované výsledky 2. etapy a do fotogalerie přidal pár fotek z víkendu.

2. 4. 2017

Počasí nám přálo, Tojnárkovo sudetské bloudění jsme si všichni pěkně užili. Zveřejnili jsme předběžné výsledky. Pokud najdete chybu, pište na mail, opravíme.

Děkuji všem účastníkům za pohodový víkend.

29. 3. 2017

Zveřejnili jsme předzávodní pokyny a znepřístupnili přihláškový systém na webu. Další dohlášky a změny už prosím realizujte mailem na adresu tojnar@gmail.com, finanční záležitosti vyřídíme až na prezentaci. Stále ještě postrádáme některé slíbené platby za ubytování, doufáme, že do pátku dorazí.

Šéfová z penzionu se rozhodla na víkend normálně otevřít restauraci. Díky tomu bude k dispozici širší nabídka hotových jídel, než jsme původně předpokládali. Více informací najdete na jídelním lístku.

26. 3. 2017

Právě uplynulý víkend jsme věnovali doladění závodních tratí a zavedení zbývajících kontrol. A opět jsme museli se slzou v oku zrušit další dvě nádherné kontroly. Po přesunu startu/cíle kvůli EET a zrušení několika kontrol kvůli hnízdění ptactva nás tentokráte zaskočili němečtí myslivci. Přehradili jednu z hlavních turistických tepen a zakázali vstup do části lesa, pravděpodobně tam střílí prasata. Nechceme dále snižovat počet účastníků závodu, tak budete mít o dvě kolečka míň. Zákazový transparent si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Ubytování v centru závodu už máme zaplněno, připomínám, že ubytovaní by měli uhradit cenu postelí co nejdříve.

24. 3. 2017

Součástí našeho víkendu v Ostrově u Tisé bude také školení pořadatelů CAR + diskuse o zásadách volby trasy při rogainingovém závodě. Společně s Fíšou jsme pro vás připravili malý domácí úkol. Na webu Playmaps si omrkněte mapu skorelaufu loňského MČR HROB na Klínech v kategorii HH, a zkuste si promyslet, kudy podle vás vede optimální trasa. Program umožňuje kreslit přímo do mapy (stačí pospojovat kontroly čarou), ale nejdřív si to vytisknete a v klidu promyslete. V sobotu večer si nad tím sedneme a pohádáme se, jak se to melo správně chodit :-).

20. 3. 2017

Závodnící pozor! Na noční etapu si můžete zapůjčit českou výkonnou čelovku Lucifer. Páteční noční etapa je sice krátká, ale i tak při dohledávkách oceníte vysoký světelný výkon.

Čelovka Lucifer M4 váží včetně baterie 227 gramů a po dobu 4h vydrží svítit konstantním svitem 800 lumenů. Zapůjčení je za 50 Kč/čelovku, nutná rezervace do 30.3. pomocí objednávkového formuláře.

Více informací o čelovce najdete na stránkách výrobce www.luciferlights.net.

19. 3. 2017

Dnes o půlnoci končí 1. termín přihlášek, za nejlevnější startovné necháme startovat max. opozdilce, kteří se stihnou zaregistrovat zítra. Rozhodli jsme se přijímat i mimosoutěžní přihlášky jednotlivců.

Během víkendu jsme navzdory nevlídnému počasí zavedli cca polovinu kontrol, do fotogalerie jsem přidal odkaz na pár víkendových fotek.

Stále ještě máme volná lůžka v centru závodu, zájemci nechť mne osloví telefonem nebo mailem.

3. 3. 2017

Zveřejnili jsme rozpis 3. Sudetského Tojnárkova bloudění a zprovoznili on-line přihláškový systém.

Kvůli EET jsme se poněkud zdrželi sháněním shromaždiště letošního závodu. Nakonec jsme uspěli v penzionu Stará pekárna v Ostrově u Tisé, poloha na mapy.cz. Tak se můžete začít přihlašovat. O víkendu 31. 3. až 2. 4. se můžete těšit na páteční noční dvouhodinovku, sobotní pětihodinovku a nedělní čtyřhodinové bloudění na historické mapě z roku 1850.

10. 6. 2016

Přidal jsem fotogalerii, ve které můžete sledovat postup příprav závodu.

9. 6. 2016

Přidal jsem odkazy na předchozí dva ročníky Tojnárkova bloudění po Sudetech. V případě 1. STB i 2. STB se jednalo o trénink s účastí pár desítek nadšenců. Příští rok ale hodláme uspořádat regulérní orientační závod s volným pořadím kontrol a časovým limitem (rogaining). Tedy závody to budou vlastně tři. Po páteční noční dvouhodinovce a královské sobotní pětihodinové etapě si jako třešničku na dortu budete moci vychutnat bloudění na historické mapě z roku 1850.

Samozřejmě bude možné přihlásit se i na jednotlivé etapy zvlášť.

8. 6. 2016

Spustili jsme web 3. Tojnárkova Sudetského bloudění, které se uskuteční 31. 3. až 2. 4. 2017 v Ostrově u Tisé. Zatím zde najdete pouze úvodní upoutávku a odkazy na počasí v závodním prostoru.